Johanna Hall

Som så många andra kvinnor så valde Johanna Hall att genomgå en bröstförstoring för att bli mer självsäker och även i hopp om att bli lyckligare. Tyvärr blev det precis tvärt om –  efter bröstförstoringen började en mardröm. Läs Johannas egna ord om hur hon drabbades av Breast Implant Illness.

Efter Bröstförstoringen blev jag sjuk 

2019 valde jag att genomgå en bröstförstoring i hopp om att känna mig mer självsäker med mina bröst, må bra i dem och bli lyckligare.

Implantaten opererades in via armhålan, detta skulle bli ”finare samt läka snabbare” men efter operationen så läkte jag aldrig helt, vilket gav mig smärta och gjorde så att jag varken kunde träna eller ligga normalt på sidan när jag skulle sova.

Efter Bröstförstoring

Korrigerande operation görs

Två år efter bröstförstoringen jag gjorde 2021, gjorde jag en till operation och under den operationen så flyttade kirurgen ner det vänstra implantatet. Vilket även var samma sida som aldrig riktigt ville läka. Dessvärre gjorde den här andra operationen mig ännu sjukare än innan och efter operationen så var det tydligt att jag fått en blödning.

  Efter Bröstförstoring

  Jag såg helt blåslagen ut och min hälsa försämrades kraftigt.
  Dessa är några av symptomen som drabbade mig:

  • Synen blev allt sämre.
  • Jag hade inflammationer lite överallt, men framför allt i min hårbotten.
  • Jag tappade extremt mycket hår.
  • Blev deprimerad.
  • Jag hade extrema smärtor i bröstområdet.
  • Hjärndimma som var så pass stark att jag inte kunde skilja på om jag levde i en dröm eller verklighet.

  Jag tog ut implantaten och 30+ symptom försvann

  Jag gick till flera olika läkare och sökte hjälp. Jag gick också till min plastikklinik, men alla läkare jag sökte hjälp hos försäkrade mig om att detta inte var kopplat till mina bröst. Hösten 2021 var jag så dålig att jag trodde jag skulle dö för att symtomen som då hade eskalerat till över 45 olika, de blev allt starkare och förstörde min psyke totalt.

  Det mina bröst gav mig var alltså inte längre lycka eller självsäkerhet utan de bröt ner mig totalt. Sakta men säkert bröt de även ned mitt lymfsystem, som är en så viktig del i kroppen och för läkningen.

  Tog ut implantaten

  Jag tog ut implantaten i slutet av 2021 och ca 30+ symtom försvann direkt. På bilden kan man se en av mina kapslar som min kirurg visar upp och på den andra bilden så ser man tydligt hur mitt hår har börjat komma tillbaka.

  Jag kämpar fortfarande dagligen med avgiftningen och att bli friskare men det som hjälper mig att fortsätta framåt varje dag, är känslan av att kunna göra skillnad i form av att dela med sig av sin historia till andra för att motverka att fler drabbas av Breast Implant Illness.

  Bemötandet från kirurger är att de oftast ljuger en rakt upp i ansiktet enligt mig. Och jag tycker verkligen att det är viktigt att man vet om det, för att de är dem man oftast vänder sig till när man börjar må dåligt och väntar sig stöd och uppriktighet. Jag hoppas att det blir ändring på detta i framtiden.

  Kapsel från bröstimplantat
  Håravfall före och efter

  Ta hand om era kroppar ❤️,

  Johanna

  Läs också:
  Mer om Breast Implant Illness

  Om explant

  Eller besök vår Instagram för mer information, livsöden och annat rörande BII.