Kontakta mig för samarbete, frågor eller för att boka in en skräddarsydd föreläsning

Breast Implant Illness informatör i Norden

Jag kallar mig själv Breast Implant Illness-informatör. Jag drabbades av BII, opererade ut mina implantat och tog mig efter några turer över till den friskare sidan. Men jag kunde inte släppa informationsglappet som finns när det kommer till BII här i Norden, så jag bestämde mig för att göra mer. Sju år senare driver jag denna webbplats, Nordens största stödgrupp på facebook för kvinnor drabbade av BII och det svenska BII-instagramkontot samt tillhörande facebookkonto.

Jag har lagt ned otroligt mycket tid på att lära mig allt som går om BII. Omvärldsbevakning och kontakt med utländska patientadvokater i världen ser jag också som en viktig del i mitt arbete. Min allra största mission är att sprida kunskap om BII, riskerna med bröstimplantat och öka medvetenheten kring den komplexa symptombild knuten till BII. Jag anser att alla ska ha möjligheten att fatta informerade beslut, speciellt när det handlar om något centralt som våran kropp och hälsa. Det finns ett informationsglapp idag, det ska jobbas bort tycker jag.

Johanna Krig

Jag heter Johanna Krig och jag drabbades av BII ganska fort efter min bröstförstoring 2015. Till dagens datum har jag genomgått 7 bröstoperationer. Majoriteten av dem var inte något jag räknat med från början (eller önskat heller för den delen).

Breast Implant Illness är en viktig del av mitt liv. Jag kämpar för kvinnor som är sjuka idag och för morgondagens kvinnors rätt till information.

Jag är även utbildad undersköterska med flera års erfarenhet inom akutsjukvård. Idag arbetar jag däremot inte inom vården utan längre utan med digital marknadsföring som anställd och konsult via www.johannakrig.se.

johanna krig

Den här plattformen skapades för att:

  • Förse kvinnor med information om Breast Implant Illness.
  • Göra symptomlistan på Breast Implant Illness tillgänglig för alla. Det är extremt viktig information då många kvinnor som är sjuka av sina bröstimplantat idag, söker vård och får andra diagnoser. Många fortsätter att vara sjuka år efter år utan att förstå varför.
  • Öka medvetenheten kring riskerna/biverkningar av bröstimplantat. Alla som vill göra en bröstförstoring ska göra den med större riskmedvetenhet.
  • Jag vill att den här informationsplattformen ska fungera som en sida där personer som arbetar inom hälso- och sjukvård kan gå in och läsa på och lära sig mer och inhämta kunskap för att kunna identifiera patientgruppen som lider av BII. det behövs mer kunnig vårdpersonal inom primärvården, dit patientgruppen ofta söker sig när symtomen börjar uppstå.
  • Kvinnor som vet om att de lider av BII på ett snabbt och enkelt sätt ska kunna hitta information och stöd
  • Jag kan inte nog understryka vikten av att kunna förse kvinnor som är drabbade idag med rekommenderade kirurger. Kirurger som jag kan gå i god för att de förstår problematiken kring BII och också utför korrekta explants. Många kirurger vill inte kännas vid att BII existerar, trots att FDA gått ut och bekräftat BII i allra högsta grad existerar. Det behövs fler studier då kunskapen är låg.

Kontakt

Vill du komma i kontakt med mig – maila hej@breastimplantillness.se eller fyll i formuläret.

Vänligen notera att jag inte kan hjälpa dig med medicinsk rådgivning, diagnostisering av BII eller dylikt. Jag varken kan eller vill hjälpa någon att fatta beslut som rör dennes kropp. Jag får ofta frågor om man kan ta blodprover etc för att påvisa BII, det kan man tyvärr inte ännu.