breast implant illness

Vad är binders och varför är de så viktiga?

Binders är olika ämnen som binder/drar till sig toxiner och för med sig dessa hela vägen ut ur kroppen, genom magen. De är därför en otroligt viktig komponent när man gör någon typ av detoxkur. Tänk att om du ska eliminera en kroppslig inkräktare så måste du också aktivt hjälpa din kropp att göra sig av med denna.

Våra kroppar har en naturlig avgiftningsförmåga och klarar en del själv, men även om vi inte aktivt detoxar så kan det vara så att den toxiska belastningen blir för hög, speciellt runt 1-2 mån efter explant. Kroppen hinner inte med helt enkelt och överflödet av toxiner kan göra att man kan få sk herx-reaktioner eller vad jag kallar detox-dippar, där man mår rejält sämre innan man mår bättre. Eller så har man en naturligt sämre avgiftningsförmåga (beroende på ens gener). Då kan binders under en period vara till stor hjälp för måendet.

Det finns många olika binders och alla har olika egenskaper och binder till sig olika sorts toxiner.

Drabbad av breast implant illness

exempel på vanliga binders som binder tungmetaller:

Aktivt kol: en mycket populär bredspektrum-binder som binder lite av varje, vilket innebär både toxiner men även vitaminer o mineraler. Bör därför endast användas korta perioder.

Lera: vanligast är Zeolit och Bentonit, urvunna ur vulkan-aska. Binder flera olika toxiner men främst biotoxiner från mögel samt kvicksilver.

Alger: ex Chlorella och Spirulina. Binder både tungmetaller men även mykotoxiner (mögel/svamp) m.fl. Chlorella är en mycket kraftfull binder men är omdebatterad och rekommenderas ex inte av Anthony William pga att den är en ”slarvig” binder. Spirulina har liknande egenskaper som Chlorella men är lite mildare.

Kisel (silica): binder främst aluminium, tallium och tenn.

Skrivet av: Madeleine