Vilka är vi? 

Om oss & Kontakt

Vilka är vi som skapat sidan?

Man kan kalla oss BII-aktivister, upplysare, informatörer, eldsjälar och en massa olika saker. Det vi har gemensamt är att vi båda har varit riktigt sjuka i BII, opererat ut våra implantat och tagit oss över till den friskare sidan. Vi har lagt ned otroligt mycket tid på att lära oss allt som går om BII och hur man läker från det. Men vi har också gemensamt att vi verkligen brinner för att stötta andra drabbade kvinnor, och vill förändra den här industrin. Med den här nya plattformen hoppas vi hjälpa till att öka kännedomen om BII och att fler kvinnor hittar information och stöd.

Bild på Johanna Krig, Breast Implant Illness-Upplysare

JOHANNA

Drabbad BII-upplysare, digital marknadsförare & entreprenör

Jag heter Johanna och jag drabbades av BII ganska fort efter min bröstförstoring 2015. Jag hann med två uppsättningar av Motiva-implantat under mina 1 år och 9 månader med silikonimplantat i kroppen, sen valde jag att göra en explant sommaren 2017. Blev då lite friskare och kände en lättnad i många symptom, men sedan gick hälsan utför igen i en rasande fart med nya symptom och förhöjda inflammationsvärden på mina blodprover. Ingen förstod vad som var fel och jag var stamgäst på vårdcentralen och tvingades gå igenom många undersökningar, röntgen, biopsier, provtagningar till sist en väldigt omfattande cancerutredning. Spolar vi framåt till februari 2020 så lägger jag mig åter igen på operationsbordet hos en ny plastikkirurg. Denna gång för att operera ut kapslarna som hade lämnats kvar vid explant. Kapslarna tas ut i en total kapselektomi. Någon vecka senare hade mina blodprover normaliserats igen. Kapslarna skickades på analys som visade att båda kapslarna innehöll kronisk inflammation. Vägen har varit brokig men sen min kapselektomi så känner jag mig äntligen frisk från insidan och ut!

Jag har sedan i början av 2017 ägnat en stor del av min fritid till att läsa på om BII, följa rapporter i världen, hålla koll på statistik och även hålla mig uppdaterad om BIA-ALCL. Detta för att hjälpa kvinnor som tror sig vara drabbade av BII och för att sprida kunskap och medvetenhet. Jag har sen 2017 medverkat i media och skrivit öppet om BII, allt för att kännedomen. Man skulle väl milt kunna påstå att det är ett av mina stora ”kall” här i livet och en fråga jag alltid kommer att driva.

Jag är även utbildad undersköterska med flera års erfarenhet inom akutsjukvården. Idag arbetar jag däremot inte längre som det utan är digital marknadsförare och vid sidan av det så driver jag den här plattformen med Madeleine samt Nordens två största BII-grupper på Facebook.

Bild på Madeleine

MADELEINE

Drabbad BII-upplysare, digital marknadsförare & entreprenör

Jag heter Madeleine, och drabbades av BII snabbt efter min bröstförstoring i början av 2016. Efter att ha sökt hjälp både i vården och privat, för utmattningssyndrom, sköldkörtelbesvär, svullnad, trögt lymfsystem och till och med dubbelseende, var känslan att jag var näst intill döende och orkade vissa dagar knappt ta hand om mina barn. Under den här tiden hann jag lära mig otroligt mycket om holistisk och funktionsmedicinsk hälsa och drevs hela tiden av att försöka förstå vad som hände med mig så att jag kunde få mitt liv tillbaka. Det tog dock ända till 2019, innan jag hörde talas om begreppet Breast Implant Illness. Jag slukade precis allt jag kunde hitta om ämnet och fick då ihop de sista pusselbitarna i min stora hälsogåta. När jag sedan explantade hösten 2019 började jag få mitt liv tillbaka igen, och brinner nu för att hjälpa andra kvinnor på vägen och att öka kunskapen om BII.

Att bli sjuk har varit det tuffaste jag någonsin har varit med om, men den här resan har lett mig in i en helt ny livsstil och jag vill genom denna sida använda min kunskap och erfarenhet till att stötta andra kvinnor som är på samma tuffa resa. Man kan minst sagt säga att jag nördat ned mig i detta ämne och håller just nu på att utbilda mig till lymfmassör, detoxspecialist och även till yogalärare. Här under Läkning & Detox, samt i tillhörande Facebookgruppen, delar jag med mig av all min kunskap kring sådant som stöttar kroppens läkning och detox, både mentalt och fysiskt, och både innan och efter explant.

Kontakta oss!

Vill du komma i kontakt med oss – maila oss på hej@breastimplantillness.se eller fyll i formuläret nedan: