OM OSS

Vilka är vi som skapat sidan?

Man kan kalla oss BII-aktivister, överlevare, informatörer, eldsjälar och en massa olika saker. Det vi har gemensamt är att vi båda har varit riktigt sjuka i BII, opererat ut våra implantat och tagit oss över till den friskare sidan. Vi har lagt ned otroligt mycket tid på att lära oss allt som går om BII och hur man läker från det.  Vi har också gemensamt att vi verkligen brinner för att stötta andra drabbade kvinnor, och vill förändra läget som det ser ut idag. Med den här informationsplattformen har vi förhoppningen att kunna hjälpa till att öka kännedomen om Breast Implant Illness och att fler kvinnor hittar information och stöd lättare.

Bild på Johanna Krig, Breast Implant Illness-Upplysare

JOHANNA

Drabbad BII-upplysare, digital marknadsförare, undersköterska

Jag heter Johanna och jag drabbades av BII ganska fort efter min bröstförstoring 2015. Jag hann med två uppsättningar av Motiva-implantat under mina 1 år och 9 månader med silikonimplantat i kroppen. Sedan valde jag att göra en explant sommaren 2017. Jag blev då lite bättre och fick en lättnad i många symptom, men en tid efteråt gick hälsan utför igen i en rasande fart. En mängd nya symptom och avvikande blodprover kom som en kalldusch.

Ingen förstod vad som var fel och jag var stamgäst på vårdcentralen och kom att behöva gå igenom många undersökningar. Allt ifrån röntgen x flera, finnålspunktioner, PET-CT, ultraljud, gastro- och koloskopier, provtagningar, tester och otaliga läkarbesök. Ja till och med en omfattande cancerutredning. Spolar vi framåt till februari 2020 så lägger jag mig åter igen på operationsbordet hos en ny plastikkirurg.

Denna gång för att operera ut kapslarna som hade blivit kvar vid min explant 2017. Trots att de redan skulle opererats ut. Nu görs en ny operation och kapslarna tas ut i en total kapsulektomi. Någon vecka senare hade mina blodprover normaliserats igen för första gången på väldigt länge.

Efter operationen så skickade kirurgen kapslarna för analys. Den visade att båda kapslarna innehöll kronisk inflammation och celler som påvisade främmande kroppsreaktion. Vägen har varit brokig men sedan min kapsulektomi så känner jag äntligen fått en chans att läka min kropp.

Jag har sedan i början av 2017 ägnat en stor del av min fritid till att läsa på om BII, följa rapporter i världen, följa de bästa explantkirurgernas arbete. Även att hålla kontakt med andra drabbade globalt och jag håller mig uppdaterad om statistik och information gällande BIA-ALCL. Detta för att hjälpa kvinnor som är drabbade av BII och göra vad jag kan för att öka medvetenheten kring BII. Jag har sedan 2017 medverkat i olika medier så som podd, TV, artiklar och skrivit öppet om BII. Man skulle väl milt kunna påstå att det är ett av mina ”kall” här i livet.

Jag är även utbildad undersköterska med flera års erfarenhet inom akutsjukvård. Idag arbetar jag däremot inte längre inom vården utan är digital marknadsförare och projektledare. Vid sidan av det så driver jag den här plattformen med Madeleine, Nordens två största BII-grupper på Facebook samt vårt Instagramkonto som du hittar HÄR.

Madeleine

MADELEINE

Drabbad BII-upplysare, lymfmassör & yogalärare

Jag heter Madeleine, och drabbades av BII snabbt efter min bröstförstoring i början av 2016. Efter att ha sökt hjälp både i vården och privat, för utmattningssyndrom, sköldkörtelbesvär, svullnad, trögt lymfsystem och till och med dubbelseende, var känslan att jag var näst intill döende och orkade vissa dagar knappt ta hand om mina barn.

Under den här tiden hann jag lära mig otroligt mycket om holistisk och funktionsmedicinsk hälsa och drevs hela tiden av att försöka förstå vad som hände med mig så att jag kunde få mitt liv tillbaka. Det tog dock ända till 2019, innan jag hörde talas om begreppet Breast Implant Illness. Jag slukade precis allt jag kunde hitta om ämnet och fick då ihop de sista pusselbitarna i min stora hälsogåta. När jag sedan explantade hösten 2019 började jag få mitt liv tillbaka igen, och brinner nu för att hjälpa andra kvinnor på vägen och att öka kunskapen om BII.

Att bli sjuk har varit det tuffaste jag någonsin har varit med om, men den här resan har lett mig in i en helt ny livsstil och jag vill genom denna sida använda min kunskap och erfarenhet till att stötta andra kvinnor som är på samma tuffa resa. Man kan minst sagt säga att jag nördat ned mig i hälsa och jag är numera lymfmassör och yogalärare samt håller på att utbilda mig inom detox. Här under Läkning & Detox, samt i tillhörande Facebookgruppen, delar jag med mig av all min kunskap kring sådant som stöttar kroppens läkning och detox, både mentalt och fysiskt, och både innan och efter explant.

Kontakta oss!

Vill du komma i kontakt med oss – maila oss på hej@breastimplantillness.se eller fyll i formuläret nedan: